Mark og stald

Forrige Side 1 af 92 Næste

Landbrugsstyrelsen politianmelder økolog efter kastration af grise

I otte tilfælde havde Trine Sund Kammersgaard givet den obligatoriske lokalbedøvelse ved kastration af smågrise, efter at ordineringerne var udløbet. Derfor er hun nu blevet politianmeldt. Fødevarestyrelsen overvejer en ændring af reglerne.

19-05-2022 8 minutter Svin,   Økologiregler

Dyrlægen skal konstatere, at grisen er en han, før økologen må kastrere

Økologiske svineproducenter må ikke kastrere smågrise selv, medmindre dyrlægen har konstateret, at grisen er en hangris først. Hos Trine Sund Kammersgaard frustrerer reglerne, der koster op mod 85.000 kr. om året i dyrlægeregninger.

16-05-2022 5 minutter Svin,   Dyrevelfærd

Drivgangene er den største udfordring for klovsundheden

Klovsundheden betyder meget for koens velfærd, og ifølge en specialist er det drivgangene, som er den største udfordring for økologerne. Man kan dog gøre meget for at forebygge skader.

14-05-2022 5 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg,   Afgræsning

Adfærdsbehov kan ikke bare avles væk: »Manglende mulighed for at rode er en af risikofaktorerne bag halebid«

Landbrugsdyr har adfærdsbehov, der ligger så dybt i dem, at det ikke kan avles væk. En gris, som går på stald hele livet, vil have en medfødt trang til at rode i jord og bygge rede, og det har den bedst mulighed for under åben himmel.

12-05-2022 9 minutter Dyrevelfærd,   Forskning

Kend dit plantetal

FAGLIGT TALT: Særligt i bælgsæd, hvor tusindkornsvægten varierer meget, er det vigtigt at holde styr på, at man får sået den rette mængde ud, så der hverken bliver for få eller for mange planter.

11-05-2022 2 minutter Fagligt talt,   ØkologiRådgivning Danmark,   Planteavl

Regnen kommer, men det er ikke nok til at afværge tørken

Tørken i år er kommet tidligere end normalt, og selvom der er regn på vej, er det ikke nok til at få tørkeniveauet tilstrækkeligt ned.

10-05-2022 3 minutter Klima

Honning kan være ulovlig at sælge: Ny undersøgelse finder pesticidrester fra rapsmarker

En ny undersøgelse viser, at ukrudtsmidlet clopyralid kan findes i honning fra bistader placeret ved rapsmarker, der er sprøjtet med midlet. Størstedelen af honningen i undersøgelsen var ikke lovlig at sælge.

06-05-2022 2 minutter Pesticider,   Biodiversitet

Sidste frist for zink til grise

Alternativet til zink er forebyggelse i alle led af produktionen fra søernes huld og vaccinationsprogram over miljø og temperatur i hytterne til en egentlig skånsom fravænning med færrest mulige miljø- og foderskift for de unge grise.

06-05-2022 2 minutter Svin,   Dyrevelfærd

Ægtepar prioriterer at give tid og plads til både grisene og familielivet - og der er god økonomi i det

Der skal være tid til både at være familie og at nusse grisene bag ørene på Solhøjgaard Økologi. Per Midtgaard og Helle Friis Buhl med deres tre små børn prioriterer at holde produktionen simpel, og det er der samtidig en god økonomi i.

06-05-2022 9 minutter Svin,   Dyrevelfærd,   Events

Ny kvægforskning: Højt græsoptag går ikke ud over liggetid

Et nyt projekt har undersøgt, om køer, som får meget lav tildeling af foder på stald, bliver presset til at bruge så meget tid på afgræsning, at det går ud over liggetiden og dermed køernes velfærd.

05-05-2022 2 minutter Kvæg,   Forskning,   Dyrevelfærd,   Foder,   Afgræsning

Forrige Side 1 af 92 Næste